Понеделник, 2021-09-20, 11:45 PM
"САМО ДНЕС" - АСОЦИАЦИЯ ЗА ПРЕВЕНЦИЯ И РАБОТА СЪС ЗАВИСИМОСТИ
Добре дошъл Guest | RSS
Меню на сайта
Календар
«  Януари 2010  »
НеПоВтСрЧеПеСб
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Статистика

Общо online: 1
Гости: 1
Потребители: 0
Начало » 2010 » Януари » 27 » ''Завръщане от ада'' - една необикновенна книга
11:27 PM
''Завръщане от ада'' - една необикновенна книга
   Излезе от печат книгата ''Завръщане от ада''.Асоциация ''Само днес'' бе неин съиздател  и с огромни благодарности към Регионалната програма ''Алкохол и Наркотици'' на Фондация ''Стефан Батори'' и по-специално към Анна Швед,с чиито усилия това стана възможно,поместваме тази новина и самите думи на редакторката за тази книга.Благодарим!


 

ОПРАВДАНАТА НАДЕЖДА

 

 

Тази книга е необикновена. Не само защото е истинска и вълнуваща. А защото дава думата – може би за пръв път в Бъл­га­рия – на алкохолиците – на хора, болни от изтощителна и смър­то­носна болест, алкохолната зависимост, които разказват за своя алкохолен ад и за своя път към оцеляването.

Всики те са се опитвали по различни начини да се борят с болестта си – безуспешно. Накрая всички са се доверили на ко­лективния опит и мъдрост на общността на Анонимните алко­хо­лици. С това са успели да спасят не само живота и здравето си, но и човешките си ценности и достойнство. Също така техните близ­ки – съзависимите, чийто глас също се чува в книгата, са успели да опазят своя живот и достойнство благодарение на общността Ал-Анон. И двете общности съществуват и реално спасяват чо­веш­ки съдби в България.

 

Инспирация за възникването на тази книга беше една дру­га книга, представена на българския читател в брой 9 на бюлетин „АркА” – „Първият ден на остатъка от живота ми” на полската журналистка Халина Зажецка, която е провела много разговори с не­пиещи алкохолици, лекари и терапевти. Някои от тези раз­го­вори са включени в първата част на нашата книга – благодарим на Авторката за предоставянето им.

 

Това е книга за всеки, който се опасява, че губи контрол над пиенето си. Също и за тези, които са загрижени за близките си или не разбират соб­стве­ните си емоции. В нея няма евтин опти­мизъм. Само оправдана надежда.


Героите на книгата – също и тези, които сами са се мислили за „без­на­деждни случаи” – са успели да победят зависимостта си, да променят своето мислене и поведение, да намерят път към друг, по-щастлив живот. Защо и другите да не успеят?

 

Именно това е главното послание на тази книга.

Пътят от този ад съществува и завръщането е възможно.


Искрено благодарим на всички хора, които са допринесли за създаването на тази книга, а специално на възстановяващите се алкохолици и техните съзависими близки, чийто опит, спо­де­лен върху тези страници, може би ще посочи на други хора пътя от алкохолния ад към Живота и Човечността.

 Анна Швед Прегледи: 1693 | Добавено от: Dana
Търсене
Наши приятели
 • Конфедерация Защита на Здравето
 • Сдружение ‘’Избор’’
 • Фондация ‘’Стефан Батори’’- Полша
 • "Анонимни Алкохолици"-България
 • www.solidarnost-bg.org
 • Майки срещу дрогата
 • Ново начало
 • Фондация за Добро Психично Здраве
 • www.minnesota.pl
 • Архив
  Анкета
  Пушите ли?
  1. НЕ
  2. ДА
  3. От време на време
  Общо отговори: 80
  Copyright MyCorp © 2021Powered by uCoz