Неделя, 2022-10-02, 8:41 AM
"САМО ДНЕС" - АСОЦИАЦИЯ ЗА ПРЕВЕНЦИЯ И РАБОТА СЪС ЗАВИСИМОСТИ
Добре дошъл Guest | RSS
Меню на сайта
Календар
«  Януари 2010  »
НеПоВтСрЧеПеСб
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Статистика

Общо online: 1
Гости: 1
Потребители: 0
Начало » 2010 » Януари » 28 » На, 24 януари 2010 г. се проведе среща на Конфедерация ”Защита на здравето” /КЗЗ/ ' с министъра на здравеопазването – д-р Божидар Нанев...
0:59 AM
На, 24 януари 2010 г. се проведе среща на Конфедерация ”Защита на здравето” /КЗЗ/ ' с министъра на здравеопазването – д-р Божидар Нанев...
  На, 24 януари 2010 г. се проведе среща на Конфедерация ”Защита на здравето” /КЗЗ/ в чиито състав е и Асоциация ''Само днес'' с министъра на здравеопазването – д-р Божидар Нанев, зам.-министрите - проф. Мила Власковска и доц. Тодорка Костадинова,  Доц. Стоян Александров, директор на Дирекция "Медицински дейности". На срещата присъстваха и регионалните представители на КЗЗ от цялата страна.

 Темата беше "Преструктуриране на болничните заведения в страната”.
Министърът на здравеопазването изложи причините за преструктурирането на болничните заведения в страната, целта на реформата и критериите, по които ще бъде осъществена. Той декларира желанието на ръководния състав на здравното ведомство да подобри и рационализира здравната система на България, като не допусне ощетяване на пациентите под каквато и да било форма .
Участниците в срещата се обединиха около следното становище:
Преструктурирането на болничните заведения е необходимо за българската здравна система с цел подобряване на лечебния процес във всеки един аспект.
КЗЗ изрази опасения, че неструктурираната и все още необорудвана и нереформирана доболнична помощ и спешни центрове, както и съществуването на клиничните пътеки в сегашния им вид, създава предпоставки за нарушаване правилното протичане на лечебния процес, което ще доведе до нарушаване на правата на пациентите.
Получихме уверението на министър Нанев, че ще се работи по тези въпроси.
Министерство на здравеопазването обяви възможност за удължаване срока на преструктуриране в отдалечените райони с малък брой население и недостатъчно развита инфраструктура.
В тази връзка Министерство на здравеопазването подготвя инструкции до общинските и областни съвети за възможностите за преструктурирането на местните болници в ДКЦ-та и Медицински центрове и за укрепването на Спешна помощ чрез създаването на спешни кабинети с 24-часови дежурства на лекари. С цел прозрачност и контрол на процеса ще бъдат включени регионалните представители на КЗЗ като наблюдатели.
Конфедерация "Защита на здравето” чрез своите регионални структури ще осъществява мониторинг на реформата и при всеки отделен случай, когато има нарушаване правата на пациентите, ще реагира адекватно с цел гарантиране правилното протичане на процеса.

Прегледи: 1554 | Добавено от: Dana
Търсене
Наши приятели
 • Конфедерация Защита на Здравето
 • Сдружение ‘’Избор’’
 • Фондация ‘’Стефан Батори’’- Полша
 • "Анонимни Алкохолици"-България
 • www.solidarnost-bg.org
 • Майки срещу дрогата
 • Ново начало
 • Фондация за Добро Психично Здраве
 • www.minnesota.pl
 • Архив
  Анкета
  Пушите ли?
  1. НЕ
  2. ДА
  3. От време на време
  Общо отговори: 80
  Copyright MyCorp © 2022Powered by uCoz