Вторник, 2021-09-21, 0:21 AM
"САМО ДНЕС" - АСОЦИАЦИЯ ЗА ПРЕВЕНЦИЯ И РАБОТА СЪС ЗАВИСИМОСТИ
Добре дошъл Guest | RSS
Меню на сайта
Календар
«  Януари 2010  »
НеПоВтСрЧеПеСб
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Статистика

Общо online: 1
Гости: 1
Потребители: 0
Начало » 2010 » Януари » 17 » Лятна школа по зависимости - "Св. св. Константин и Елена"
1:22 PM
Лятна школа по зависимости - "Св. св. Константин и Елена"
От 23 август 2009 г. до 27 август 2009 г в курорта " Св. Св. Константин и Елена" се проведе Лятна школа по зависимости, организирана от Фондация „ Стефан Батори” - Полша и Асоциация за превенция и работа със зависимостите „Само днес” .

Гостите пристигнаха от цяла България - психолози, психиатри, лекари, представителин на неправителствени организации, социални работници, свещеници, студенти.


Темите бяха: бяха " Терапия на зависимостите и програмата на 12-те стъпки", "Зависимостта като болест – симптоми, механизми, протичане", "Дисфункционално семейство, терапия на ВДА", "Съзависимост, деца в алкохолното семейство, семейна интервенция”, „Работа с младежки групи” , „Креативна профилактика” с лектори: проф. Ева Войдило-Ошатинска, Анна Швед, Анджей Майхер, Ягода Кубяк, д-р Иван Добринов, Р. Вълчева и М. Петрова.


Участиците бяха разпределени в четири работни групи, според интересите си, където се провеждаха упражнения по темите.Между участниците в лятната школа цареше добро и ползотворно сътрудничество, в почивките имаш много конструктивни разговори, размяна на координати, обещания за бъдеща съвместна работа.
Атмосферата беше приятна и всички бяха дружелюбни, усмихнати и отворени към терапевтичната помощ в група.

На самите упражнения гостите споделяха свои преживявания със зависими, разискваха се интересуващи ги казуси със зависими, търсеше се общо решение на скъсаната връзка между болниците и държавата.
Това всъщност е и основният проблем, който беше изтъкнат, дори и да се съгласи зависимият да влезе в болница за детоксикация, то това може да стане за максимум 20 дни, след това той няма къде да бъде насочен, липсват терапевтични групи в градовете.
Всички бяха единодушни, че трябва да се работи в тази посока.

На семинара много от участниците научиха за възможността да се насочват пациентите към АА групи, а техните семейства към Ал-Анон, и разбраха и приеха необходимостта и ползата от сътрудничеството с групи за взаимопомощ.


Най-ценното разбира се, след самата информативна стойност на терапевтичната помощ, беше създаването на контактите между специалистите от цялата страна.

Сертификати за проведено обучение получиха 54-те участници.


ИзображениеИзображение

Прегледи: 1302 | Добавено от: Admin
Търсене
Наши приятели
 • Конфедерация Защита на Здравето
 • Сдружение ‘’Избор’’
 • Фондация ‘’Стефан Батори’’- Полша
 • "Анонимни Алкохолици"-България
 • www.solidarnost-bg.org
 • Майки срещу дрогата
 • Ново начало
 • Фондация за Добро Психично Здраве
 • www.minnesota.pl
 • Архив
  Анкета
  Пушите ли?
  1. НЕ
  2. ДА
  3. От време на време
  Общо отговори: 80
  Copyright MyCorp © 2021Powered by uCoz